Inställningar för kakor Vår webbsida använder kakor för att webbsidan ska funka som den ska och för att vi ska kunna optimera din användarerfarenhet. Du kan läsa mer om dem eller kontrollera inställningarna.
Skip to content
Meny
Produkter och lösningar Utställningar och mässor Blogg Aktuellt Om oss Kontakt

Pink Pad

Öka patientsäkerheten med innovativa och effektiva positioneringslösningar

Pink Pad positioneringsmaterial är speciellt framtaget för ökad patientsäkerhet och för ett smidigare arbetsflöde i operationssalen. Sortimentet innehåller positioneringsmaterial för operation i Trendelenburg, planläge samt positioneringskuddar för sido-, rygg- och bukläge.


Nyhet!

Pink Pad Air-Assist

Enklare patientförflyttning vid Trendelenburg och omvänd Trendelenburg
 • Lyftfri och säker förflyttning av patienter oavsett storlek eller BMI
 • Förebygg arbetsrelaterade skador med Pink Pad Air-Assist
 • Med Pink Pad på både ovan- och undersidan garanteras såväl skydd mot sjukhusförvärvade tryckskador och nervskador som säker positionering

Nyhet!

Pink Pad Biodegradable

Steripolar värnar om miljön och introducerar den första biologiskt nedbrytabara positioneringslösningen i sitt slag – Pink Pad Biodegradable
 • Säkrare för patienten; säkrare för miljön
 • Den första produkten inom patientpositionering i Sverige som
  uppfyller ASTM-standarden för nedbrytbarhet*
 • Tack vare innovation och teknologi har Pink Pad vidareutvecklats
  för att även vårda miljön

Utöver ordinarie sortiment kan man nu välja Pink Pad Biodegradable

*Oberoende laboratorietestad och certifierad enligt ASTM D5511 för nedbrytbarhet


Pink Pad antiglidmadrasser

Med ett unikt material av öppen cell-teknologi för att förebygga komplikationer under och efter operation, har Pink Pad blivit det självklara valet för sjukvårdspersonal som vill förhindra sjukhusförvärvade tryck- och nervskador. Pink Pad antiglidmadrasser har utvecklats för flera olika ändamål:

 • Planläge
 • Extended
 • XL
 • Trendelenburg
 • Omvänd Trendelenburg
 • Air-Assist
 • Biodegradable

Förhindra glidning ur position

Säker patientpositionering i brant Trendelenburg-position kan endast uppnås när patientglidning elimineras. Pink Pad är den säkraste och mest effektiva lösningen för att förhindra glidning ur position i brant Trendelenburg, även för tunga patienter med högt BMI.

Minimera risken för tryckskador

Pink Pad är speciellt utformad för direkt hudkontakt. Det unika materialet andas och är fuktavvisande, isolerande och mjukt. Oberoende studier visar att Pink Pad minskar rodnader jämfört med andra positioneringslösningar.1

Eliminera risken för nervskador

Pink Pad är kliniskt bevisad att minska postoperativ smärta hos patienter.2 Pink Pad fungerar utan att utöva tryck på huvudet, nacken eller axlarna och eliminerar därmed risken för nervskador.

För varje halvtimme i operationssal ökar risken för tryckskador med 40%3

Pink Pad positioneringslösningar är kliniskt bevisade att förhindra tryck- och nervskador.

Positioneringslösningar för sidoläge

Öka patientsäkerheten med The Pink Lat Pack™ – färdiga set som går att anpassa för varje patient för att uppnå säker positionering i sidoläge. Med sitt innovativa och stödjande material erbjuds skydd mot sjukhusförvärvade tryckskador, oberoende av vikt eller BMI.


Positioneringslösningar för de minsta patienterna

Garantera säker positionering med unika och mångsidiga pediatriska positioneringslösningar. Vårt pediatriska positioneringssortiment omfattar positioneringskuddar, antiglidmadrasser, stödbågar, dynor, kroppsremmar och armremmar.


Ett komplett sortiment för alla positioneringsbehov

Pink Pads mångsidiga positioneringslösningar är utformade med Pink Protects unika och patenterade material för optimerad mjukhet, andningsförmåga och tryckavlastning. Vårt positioneringssortiment omfattar bland annat positioneringskuddar för rygg-, sido- och bukläge, stödbågar, kilar, polstringspads, armstöd, kroppsremmar och hälskydd.


Framgångsrika lösningar vid Trendelenburg

Genom att identifiera riskerna vid Trendelenburg-positionering kan man förebygga komplikationer och säkerställa snabb återhämtning för patienten.

Med rätt hjälpmedel går det att säkerställa den kirurgiska positionen, ta hand om patientens syresättning samt bibehålla patientens normotemperatur vid utmanande Trendelenburg-positionering.


Vill du veta mer om säkra positioneringslösningar?

Vi på Steripolar hjälper gärna till med att hitta de säkraste och mest effektiva positioneringslösnignarna för dig. Har du frågor eller önskar boka in ett möte med oss, kontakta oss eller kom och träffa oss i vår monter i höst.

Prenumerera på mailutskick om Pink Pad

Integritetspolicy(Required)