Inställningar för kakor Vår webbsida använder kakor för att webbsidan ska funka som den ska och för att vi ska kunna optimera din användarerfarenhet. Du kan läsa mer om dem eller kontrollera inställningarna.
Skip to content
Meny
Produkter och lösningar Utställningar Blogg Aktuellt Om oss Lediga tjänster Kontakt
Tyttö laiturilla Freedom

Subkutan administrering ska vara enkel och smärtfri

En administreringsmetod som fungerar för den ena kan vara en plats för smärta och ångest för den andra

Absorptionen och absorptionen av flytande läkemedel i subkutan vävnad eller subkutan vävnad är mycket individuell. Vissa har mer fettvävnad där läkemedlet absorberas väl, och andra har inget namn på fettet de injicerar. Vissa är rädda för nålar och injektioner, medan andra är rädda för de resulterande knölarna på huden.

När det kommer till själva doseringspumpen så finns det de som verkligen älskar att pyssla med inställningar och programmering. För andra kan det återigen vara stressigt att ta hand om varningar och inställningar i förväg. Det är därför en bra idé att bekanta sig med de praktiska skillnaderna mellan elektroniska och mekaniska pumpar och deras tillbehör.

Det finns ingen enstaka rätt hastighet och varaktighet för subkutan infusion

Vakionopeus animaatio

Kör inte ens farthållaren hårt inställd på hundra från motorvägen genom en tätort, så varför skulle du tvinga in hela den infunderade dosen av medicin i din subkutan vävnad i samma hastighet trots din kropps alarmerande reaktioner?

Att ställa in en exakt konstant hastighet och infusionstid är viktigt, särskilt för intravenösa läkemedel med väl beräknade mängder och koncentrationer. Elektroniska pumpar är särskilt lämpliga för detta, där ett visst flöde hålls vid ett exakt varierande tryck.

Vakiopaine Freedom animaatio

Utmaningarna med subkutan administrering är emellertid de relativt höga dosnivåerna och den variabla och individuella absorptions- och absorptionskapaciteten hos subkutan vävnad. För att ta emot din dos säkert och smidigt bör administreringshastigheten också anpassas till vävnadens förändrade kapacitet allteftersom infusionen fortskrider. Detta undviker onödig lokal smärta, svullnad och blödning. Detta kan endast åstadkommas med en mekanisk pump, där linjetrycket mellan sprutan och vävnaden förblir på samma säkra nivå under hela infusionen.

FREEDOM60 ja HIgH-Flo neulat

Ovanstående kan jämföras med moderna bilar, där den adaptiva farthållaren anpassar bilens hastighet till kurvor och hinder, vilket gör körningen säkrare och bekvämare. Lyckligtvis finns redan en sådan ”tänkande” infusionspump på marknaden; Freedom infusionssystem.

Rätt nålstorlek och design garanterar en bekvämare behandling

Läkemedlen har väldigt olika viskositet – vissa gillar vatten och andra gillar vegetabilisk olja – och därför varierar till exempel infusionstiderna för olika immunglobulinpreparat avsevärt, även om patienten och utrustningen är desamma. Även om nålarna i princip redan är väldigt små finns det stora skillnader i deras egenskaper. Den största nålen är inte alltid den mest praktiska för alla preparat, och absolut inte det mest smärtfria alternativet att injicera.

Nuvarande HIgH-Flo säkerhetsnålar möjliggör en ännu mer smärtfri injektion tack vare deras tunnare och vassare design.

HigH-Flo open needle cropped artikkeliin

Men trots sin mindre storlek ger de samma flödeshastighet som skulle kräva en större nål tillverkad med konventionell teknik. Dessa nålsatser kan vanligen användas med alla typer av infusionssystem, men deras goda funktionalitet framhålls särskilt när de infunderas med en infusionspump.

Flera injektionsställen med grenade nålinsatser

När antalet milliliter av läkemedlet ökar, bör det alltid tas med i beräkningen att den subkutana vävnaden inte får mer än sin mängd, så det är vettigt att dela läkemedlet i flera injektionsställen samtidigt. Detta gör det lättare och snabbare för kroppen att absorbera även en större total mängd vätska åt gången. Nålar av olika längd kan också användas

förgrena sig vid behov om det finns ett begränsat lämpligt injektionsställe. Till exempel kan setet ha nålar av olika storlekar för injektionsställen i buken och låren. Tills för mer än ett decennium sedan krävde till exempel doser på mer än 30 ml immunglobulin användning av flera pumpar, var och en med endast en nål för infusion.

Som tur är, med FREEDOM60 infusionspump kom även dessa grenade nålsatser, så det behövs bara en pump.

turvasiipineulasetti

Skriven av

Steripolar